Trygga sexbutiker! Välj trygga butiker för dina inköp! Klicka här för en lista.

Vilken Wand skall man välja?

Denna härliga sexleksak har funnit sedan sena 60talet och tidiga 70-talet. Då som en massageapparat för att använda i hemmet, utan sexuella anspelningar. Det var framförallt en modell som sedan har dominerat marknaden och det var Hitachi Wand – den blev snabbt känd i erotikkretsarna för att vara en av de starkaste, om inte den allra starkaste vibratorn för klitorisstimulans. Hitachi begränsade till försäljningsområde till endast innefatta USA, vilket kan förefalla något märkligt. Även om man då var tvungen att ha spänningsomvandlare från 100v till 200v, så var det många européer som beställde dessa hem till Europa och var väldigt nöjda kunder.

Ett antal år sedan, nästan 8-10, slutade man tillverkade den originella Hitachi Magic Wand och marknaden skrek efter bra (men även sämre) ersättare, kanske billigare kopior och de olika tillverkarna svarade snabbt. På senaste år har denna typ av vibratorer fyllts upp i butikernas lager, men med detta uppsving har tyvärr kvalitén försämrats och är inte längre värt att köpa in – plastiga, tråkiga och helt enkelt har varken styrkan eller bra material att visa för att man skall ta dessa på allvar. Men det finns små diamanter eller i alla fall rubiner, bland detta stora urval.

Styrka

Vibrationerna är viktiga, men inte alltid det viktigaste, då man måste se hur de går in på djupet och stimulerar. Läs recensioner och titta inte bara på rpm-variabelt som man skyltar med i butikerna, dvs. hur många vibrationer den ger per minut.

Kvalité

Helt i plast eller metallhuvud? Ja, produkterna i metall ger bättre hållbarhet och bättre kvalité på vibrationerna.

Priser

Allt från 399:- till 1599:- för bra wands.

Uppladdningsbar eller eldriven

Vill man ha frihet så är uppladdningsbara varianterna det man skall köpa. Kan man leva med en sladd och vill ha det starkaste, så skall men gå på eldrivna varianter helt enkelt.

 

Europa Magic Wand – eldriven

Denna väldigt lika kopia av Hitachi, kom in på den europeiska marknaden ett antal år sedan och utan tvekan var det till och med en uppgradering från Hitachi. Inte bara CE-märkt, samma kraftiga utformning med metallhuvud, godkänd att säljas i Europa, samma gedigna utförande – men även förbättrad styrka, fler steg i styrkeurvalet. Man har verkligen tagit till sig alla positiva saker och detta är utan tvekan ersättaren eller efterföljaren till Hitachi, om man vill ha ”nästan” samma utseende och känsla. Det finns ett antal tillbehör till denna, alla i härlig silikon, några huvuden och en G-punkts stimulator. Det finns inga kompromisser med denna produkt och det bara går och går enligt alla kunder och recensioner.

Doxy Wand – eldriven

En fantastisk produkt från England, dock även den tillverkad i Kina. Man har även här tagit till sig bra kvalitéer som rejält metallhuvud och uppbyggnad, som ger en stabil grund att stå på när det kommer till kraftiga vibrationer. Denna är kraftig, kanske den kraftigaste i ren styrka.  Finns ett par olika färger, men samma utförande. Finns även i silvrig version, så att även skalet utanpå är av aluminium. Det är en uppstickare till Europé Magic Wand, men toppen är inte utbytbar och inga original tillbehör alls. Knoppen av silikon och lite åt det mjukare hållet. Dock är den snygg, men känns samtidigt väldigt lång i sin design.

Fairy – eldrivna

Denna är den mest prisvärda, plastiga varianten som är eldriven. Dessa är kraftiga och finns ett par varianter och färger. Den vanliga Fairy, Fairy Turbo och Fairy Exceed (med knottrig topp). Dessa är utan tvekan plastiga, men för nästan halva priset mot de dyraste varianterna, så är dessa prisvärda. Ger kraftiga vibrationer, snabba vibrationer och mycket för pengarna. Ja, recensionerna påvisar att en och annan går sönder efter en tid av användning, men inte mer än normalt för alla elektriska apparater. Inget utbytbar huvud och det som är på plats är en knopp av hårdare TPR, lätt att rengöra. Det finns dock olika tillbehör att tillgå, då märken Bodywand passar bra till dessa.

Finns även i mindre storlek, Mini, och fungerar mycket bra för att vara mindre. Väldigt praktiskt att använda vid samlag, då med sin mindre storlek är det lättare att komma åt klitoris.

Fairy – uppladdningsbar

Denna variant, Fairy Charge, är så klart ett bra alternativ, men den är liten och har då begränsad styrka då den är batteridriven. För de som vill dock ha en sladdfri produkt och det ett mycket bra alternativ.  Helt i plast och TPR.material för huvudet.

Shibaro – uppladdningsbar

Också en mindre variant. Helt i silion, även knapparna. Även den stark för sitt uppladdningsbara batteri. Snygg och praktisk.

Lelo –  Smart Wand – uppladdningsbar

Lelo har två storlekar och både uppladdningsbara. Väldigt snygga och ögongodis utan tvekan. Dessa Wands är lagom starka, inte de starkaste, men styrkan är inte alltid viktigaste, då vibrationerna går ändå på djupet och är bra avvägda. Den kan dock också användas till ryggmassage och har en bra funktion där styrkan minskar lite ju mer man trycker mot kroppen, för att helt enkelt inte skada nacken eller andra vitala delar. Denna funktion går självklar att stänga av för de som vill ha maximal prestanda. Den har flera olika rytmer och varierbar styrka att välja på. Finn si tre olika färger och två olika storlekar.

PalmPower – uppladdningsbar och edriven

En mycket liten och nätt vibrator, som är fantastisk. Den eldrivna var den första som kom och det var en succé. Utan tvekan är den lilla rackaren mycket stark och vibrerar som bara den. Den är framförallt så bra ör att den ger så mycket vibrationer för sådan liten storlek. Storleken är fantastisk om man vill komma åt och stimulera under samlag – det finns ingen bättre i denna lilla storlek.

Nu finns den även i en uppladdningsbar variant, PalmPower Recharge, och denna har man verkligen lyckats med. Kanske något svagare än den eldrivna, men inte mycket. Stark, bra respons och ger ett stabilt kvalitetsintryck.

Finns ett antal huvuden till den som tillbehör i silikon. Dessa kommer ut g-punkten och är allmänt roliga för olika typer av stimulans.

Övriga Hitachi Wand – uppladdningsbara ”kopior”

Det finns en hel del Hitachi-liknande stavar, oftast uppladdingsbara, som ser nästan exakt ut som den originala vibrator, ibland i lite andra färger. Dessa är oftast inget att ha. Väger nästan inget, tillverkade av plast rakt igenom och kan inte erbjuda, djupa och bra vibrationer.

Det finns nu även en uppladdningsbar efterföljare till Hitachi Wand i USA. Den är dock inte tillverkad av Hitachi, samt inte godkänd för försäljning i Europa, inte CE-märkt – kanske borde undvikas …

Våra rekommendationer

För styrka och kvalité: välj Europa Magic Wand eller Doxy som andrahandsval!

För styrka och budgetval: definitivt Fairy, Fairy Turbo om du har begränsad budget!

Små och starka, eldrivna: Fairy, Pixey Mini

Små, batteridrivna: PalmPower och shibari på andra plats!