Trygga sexbutiker! Välj trygga butiker för dina inköp! Klicka här för en lista.

Välja vibratorer för olika behov

Alla är olika och har olika behov. Under 70 och 80-talet var tillverkarna väldigt tröga på att släppa nyheter och utveckla de sexleksaker som redan fanns på marknaden. Kommer ni ihåg när man kom med Rabbitten i serien Sex and The City – det var något annorlunda och något inte många kände till.

Idag är marknaden annorlunda. Många tillverkare vet att internet gör det möjligt att marknadsföra sina annorlunda produkter och de vanligaste kategorierna har exploderat med produkter till den grad att det är för vissa användare idag svårt att välja rätt produkt för de behov man har.

Vibratorer som dongar, för klitoris, för g-punkten, för blygdläppar, slickande, pulserande, vibrerande ägg, trådlös styrning, magnetiska, elektriska, eldrivna …. ja, det finns en hel del och hur väljer man, hur vet man vad man önskar sig och vad som kommer att tillfredsställa ens behov idag och i framtiden?

Välj kategori och användningsområde

Att välja kategori och bestämma sig för just vilken sorts vibrator man vill ha är kanske det svåraste valet.

När det gäller kvinnor, kom ihåg att alla vibratorer kan användas som klitorisvibrator, så om man som kvinna inte skall använda vibrator vid samlag och behöver en mindre sak, fungerar vilken annan vibrator som helst som klitorisvibrator. Tänk på kanske att köpa då en annan typ av vibrator, g-punkt eller dong med vibrationer. Med dessa kan man utan problem uppnå mycket bra klitorisstimulans och dessa vibratorer är oftast lika starka som de små.

För män om det gäller prostatavibratorer, som är de mest sålda vibratorer för män, skall man tänka på storleken. Vill man ha en grövre eller smalare? Är man inte van, satsa på en mellanstor, då de smalaste vibratorerna kan snabb bli tråkiga och för smala.

Batterier eller el?

Skall man ha batterier eller eldrivna produkter? Uppladdningsbar eller? Kom ihåg att om du skall ha vanliga batterier, satsa på vibratorer med vanligt förekommande batterier som är lätta att köpa, dvs. AA (R6), AAA (R3) och kanske 23A (23AE, 8LR23). Har du vibratorer som kommer användas mycket, hoppa över dessa om de använder olika knappceller som är svåra att få tag i, bland vanliga butiker. De enda knappceller som ibland finns tillgängliga i vanliga vardagsbutiker är LR44 och även dessa kostar en del om produkten används flitigt. Det kan bli dyrt i längden.

Välj material och prisklass

Dessa två saker spelar roll och är direkt jämförbara med varandra. Väljer man bättre material som silikon, kostar det mer. Billigare material är bra om man vill testa någon typ av produkt. Räknar man med att använda den länge, köp produkter av silikon eller hårdplast (ABS).

Välj butik

Till slut gäller det att välja bra butik. Titta på deras leveranstider, om de har eget lager, stort utbud hemma eller inte, garantier, kontaktinformation och generös öppet-köp-tid. Du hittar bland annat en lista här på svenska butiker med sexleksaker. Välj den butik som du känner dig trygg med.