Trygga sexbutiker! Välj trygga butiker för dina inköp! Klicka här för en lista.

Klitoris eller g-punkt?

För att uppnå orgasm måste kvinnan få vissa delar stimulerade på rätt sätt. De flesta kvinnor uppnår orgasm vid stimulering av klitoris eller g-punkten.

(som exempel på vibratorer, använder vi Lelo märke PicoBong)

Stimulans av klitoris

Även män idag vet var klitoris sitter – ja i alla fall de flesta – om inte så är det dags att lära sig. Mellan 50-70% av kvinnor behöver klitorisstimulans för att uppnå orgasm på egen hand eller vid samlag.

Idag finns det en uppsjö av vibratorer, små och stora, starka och små, för just klitorisstimulans. Det mesta inom sexleksaker kan användas för klitorisstimulans, men det är viktigt att tänka på vissa saker:

  • välj en vibrator som man kan styrka hastigheten och styrkan på – du kanske inte vill ha det för svagt, men inte heller för starkt,
  • välj bland kroppssäkra material; plast och silikon är säkra kort,
  • skall du använda vibratorn under samlaget, välj en liten variant, så du kan använda den tillsammans med din partner,
  • gnider du en del på klitoris, kanske en droppe vattenbaserat glidmedel kan vara bra att ha tillhands för att inte överstimulera klitoris,
  • pröva kanske på an parvibrator.
picobong-kiki-cerise

Kiki från PicoBong (Lelo)

Vaginal stimulans och g-punkten

Många kvinnor vet oftast inte att vissa kan uppnå orgasm genom inre stimulering. Vaginan innehåller en del nervtrådar och kan likt klitoris stimuleras från insidan. G-punkten ligger strax över klitoris, men på insidan, övre väggen av vaginan. Denna punkt är lätt ”svampig” på ytan och ytterst känsligt för skön stimulans. En hel del stavar och vibratorer på marknaden fokuserar på just stimulering av denna punkt. Dessa har en svängd yta för att massera punkten och så mycket av den. Vissa har även en plattare topp för at just täcka en så stor yta så möjligt.

Saker att tänka på när det kommer till g-punkten:

  • var försiktig och ha tålamod om du skall hitta punkten,
  • lättare att stimulera denna punkt och hitta den om man är upphetsad,
  • lek med punkten, hur mycket stimulans den behöver beror på endast dig och vad du tycker om,
  • låt din partner prova genom att använda en eller två fingrar, föra in de, kupa de lätt och smeka övre väggen av vaginan,
  • många upplever att man vil mjukt smeka, klappa punkten mjukt med fingertopparna.

 

moka-g-vibe-purple

Moka från PicoBong (Lelo)

 

Smek båda punkterna samtidigt

Den finns helt klart en nära koppling mellan klitoris och g-punkten, då nervtrådarna från klitoris sträcker sig ända till närheten av g-punkten. Om man kan få sin partner eller på egen hand, så an smeka båda punkterna samtidigt – det är nästan så intensivt som det kan bli då!

Skall man använda en vibrator, så är rabbitar alldeles utmärkta. Välj en rabbit som är lätt böjd i toppen, så att du kommer åt g-punkten!

kaya-rabbit-vibe-cerise

Kaya från PicoBong (Lelo)